NOVEMBER

Breaking news


Ahold zet prostituees in om lange wachtrijen draaglijker te maken

kassarij

Ahold zal in de winkels in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht tijdens momenten van drukte prostituees inzetten. Klanten in de kassarij zullen sexuele diensten worden aangeboden. Ahold hoopt hiermee het wachten in de rij te kunnen verzachten en daarmee de klanttevredenheid te vergroten.

Woordvoerders van Ahold en de belangenvereniging voor sexwerkers, De Rode draad, spreken van een win-win situatie. Kees Slob, klanttevredenheidsexpert Ahold: “Lange wachtrijen staan met stip op nummer 1 als het gaat om ergernissen van klanten. Het inzetten van prostituees verkort de wachttijd niet maar maakt het wel een aangenamere belevenis.” Dewie Dallas van De Rode draad: “Prostituees worden door gemeentes in toenemende mate beperkt in ruimtes waar ze hun klanten kunnen ontvangen. Ahold biedt een betaalbare werkplek met een goede doorloop en dus gegarandeerde omzet.” Ahold verwacht met dit aanbod klanten beter aan zich te binden. De Rode Draad hoopt de sexindustrie met dit initiatief uit de misere van de economische crisis te trekken.

Ahold en de Rode draad hebben de afgelopen maanden het plan vorm gegeven. Hein de Boer, operational efficiency manager Ahold: “De meeste kinderziektes zijn er nu uit gehaald. We hadden problemen om de diensten te standaardiseren. Bij sommige klanten waren de prostituees meer tijd kwijt, wat de doorstroming belemmerde. We hebben een snelle aanpak ontwikkeld die bij 100% van de klanten werkt. In overleg met de Arbo hebben we ons plan laten varen om de prostituees van een barcode te voorzien. De prostituees verkeren zich lang in arbeidsonvriendelijke posities. Dan wil je ze niet ook nog eens over de scanner halen. We hebben daarom gekozen voor de sneltoetscode 69.” De sexuele diensten zullen discreet worden vermeld op de kassabon.

Ahold heeft uitgebreide plannen te hebben het concept in de markt te zetten. Marja van der Kant, marketing manager Ahold: “We zitten te denken aan diverse manieren om deze diensten in de spotlight te zetten. Zo denken we aan de pornovoucher, 10-ritten kaart en 2 halen-1 betalen.” Concurrerende supermarkten beraden zich op vergelijkbare initiatieven. Prijsvechters Aldi en Lidl laten weten dezelfde diensten te zullen aanbieden tegen goedkopere tarieven.

prostituee96

0 Comments

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s